Schakkebroek Primeert!
Schakkebroek Primeert! Over Schakkebroek Schakkebroek primeert: activiteiten Schakkebroek primeert: feestcomite Schakkebroek primeert: ontdek de plek Contacteer Schakkebroek primeert
 

Spel Zonder Grenzen

Schakkebroek: spel zonder grenzen

 

DROMEN DURVEN DOENSchakkebroek: spel zonder grenzen

Onder dit motto ontstond het idee om zoals lang voorheen in Schakkebroek terug wijkfeesten te organiseren. Als kind keek onze voorzitter, Bert Moyaers, altijd reikhalzend uit naar de vierkamp op de weide langs onze kerk. Groot was dan ook de teleurstelling dat het bestaan ervan zeker 20 jaar geleden ophield.
Schakkebroek had nood aan dergelijke feesten om de verzuring van de maatschappij tegen te gaan. Het mocht geen dorp worden waar op termijn buren elkaar nog nauwelijks kennen.

Schakkebroek: spel zonder grenzenEen stille droom om de gevallen handdoek van weleer terug op te nemen, ging een eigen leven leiden. Vanaf 2006 werd er bij heel wat Schakkebroekenaren gepolst naar hun mogelijk enthousiasme en een balletje ging stilaan aan het rollen.
Op dinsdag 8 januari 2008 werd de vereniging ‘Schakkebroek Primeert!’ boven de doopvont gehouden, klaar om zich te engageren voor een spannend avontuur.

 

 

15 AUGUSTUS

Schakkebroek: spel zonder grenzenAls je typische oude dorpsfolklore wil laten herleven, is het belangrijk om de wijkgrenzen, hun ploegnamen en kleuren van weleer zoveel mogelijk te respecteren. De oorspronkelijke wijkgrenzen met hun kleuren geel, groen, paars en wit werden als snel terug toegekend. De zoektocht naar de ploegnamen verliep al wat moeizamer. Uiteindelijk verwisselden we uit onwetendheid twee ploegnamen onderling waardoor we nu het volgende resultaat hebben: Edelzangers (geel), Kapoentjes (groen), Lindemannekes (wit) en Paradijsvogels (paars).
Een geschikt moment en een goede plaats om de spelen laten door te gaan werd gezocht. De locatie leek om praktische redenen het best haalbaar op de voetbalterreinen van Amandina VC. De datum werd geprikt op een jaarlijks terugkerende feestdag, namelijk 15 augustus. Deze datum is ondertussen bij vele Schakkebroekenaren al van bij het begin van het jaar met stip genoteerd in de agenda.

Schakkebroek: spel zonder grenzenDit jaar zet onze vereniging voor het vijfde jaar op rij het dorp op stelten met haar wijkfeesten. Een eerste lustrum dus en dat mag gevierd worden met een nog extra spetterend feestje als afsluiter. Jawel: een vuurwerk is ’s avonds tijdens de prijsuitreiking een feit!

 

 

 

Het programma

15 augustus zal een drukbewogen dag zijn. Om toch een beetje structuur in zowel jouw als ons dagverloop te brengen, schetsen wij hier een beknopte dagorde:

13u15 Samenkomst praalwagens parking ‘nieuwe’ kerkhof

13u30

Aankomst wagens op het kerkplein. Keuring van de groepen. Nemen van ploegfoto’s
13u50 Aankomst spelersgroepen op de voetbalterreinen
14u00 Start van de spelen
17u00 Einde der spelen
20u30 4-kleurenbal
Kom in jouw ploegkleur feesten tot in de vroege uurtjes.
21u30

Prijsuitreiking in de voetbalkantine
Trekking hoofdprijzen tombola: aanwezigheid vereist!

22u00 SPETTEREND VUURWERK!

 

 
Activiteitenkalender
 
04/08 BBQ Amandina VC
07/08 Terrasfilm   Park Amandinahuis
15/08 Openluchtmis Terbermenweg
15/08 Spel zonder grenzen
02/09 Pannenkoekenfeest Ziekenzorg
26/10 Wijndegustatie Amandinagilde
10/11 Herstwandeling Amandinagilde
16,17,23,
24 nov.
HERO theater
24/11 Rondgang Sinterklaas Amandinagilde
25/11 Sinterklaasfeest
01/12 Breughelfeest

CONTACT INFO

Contacteer Schakkebroek Primeert! 0498 46 24 09
Contacteer Schakkebroek Primeert! b.moyaers@gmail.com

 

 
   © 2012: Schakkebroek Primeert!       Webdesign by Nuraxi